DAG 5

DAG 5 - 28. maj 2017

Dagens vandring

Idag vandret: 26 km

 

Vandret i alt: 84 km

 

Højdemeter op: 1.550 m

Vandret fra: Stia

 

Vandret til: Badia Prataglia

Vejret: 30 C sol/letskyet

 

Sværdhedsgrad: hård

 

Højdemeter ned: 1.000 m

BADIA PRATAGLIA

Byen er faktisk en samling af spredte huse i begyndelsen, men samler sig omkring hovedgaden, hvor det fleste butikker, cafeer og restauranter er beliggende og hvor byens krike også er placeret.

Byen huser ca 800 beboerre og idag er byens overlevelse baseret på turisme, hvor det tidligere var baseret på træbearbejdning.

Byen er beliggende lidt op ad bakkesiden og der er en række hoteller ellers er byens aktiviteter begrænsede.

Da jeg passerede igennem, var der åbenbart et større internationalt stævne for moutinbikers. Så der var mange mennesker og aktivitet.

I øvrigt var jeg til messe i den lokale kirke, som var fyldt med kirkegængere.

DAGENS VANDRING

De mange højdemeter fortsætter. Varme er nu mærkbar, på et tidspunkt om eftermiddagen fik jeg aflæs mit termomenter på rygsækken. Det stod på +38 C.

Pilgrimsvejen er et miks af grusveje, stier, skovveje, sognevejne og en enkelt landevej. Afmærkningen lader stadig meget tilbage at ønske. De to tyske kvinder mødte jeg igen sporadisk uden at have kontakt med dem. Det er fortsat de eneste pilgrimme jeg fortsat har mødt.

Vandringen må siges at være afvekslende, både hvad højdemeter angår, men også hvad vandring gennem byerne på ruten. Idag var det fornøjeligt at kunne holde frokost på en moderne cafe og få tanket vand.

En del af vandringen var ned til et større platau med en større by og efterfølgende igen op igennem skovklædte bakker, som heldigvis gav skygge

i middgasheden.

DAGENS OPLEVELSER

Vandringen var afvekslende. Som nævnt ret bakket og ned til et platau, hvor dman vandre igennem et par byer med mulighed for proviantering. Som mange andre steder er der udsigt til de større bjerge og i horisonten på små bakker er der opført borge, hvorfra der er udsigt over terænnet.

På vejen ved en jernbaneoverskæring, var anlagt et mindeplads, hvor der var lagt en masse små mærkelige effekter, som sikkert har haft relation til den person som mindepladsen var udlagt til. Det er ikke første gang at jeg ser sådant en mindeplads, så det kan vel betragtes som en tradition at etablere sådanne.

Vandrigen til overnatningsbyen var bare igen op ad og det var lige som "byen" var gemt væk i skoven.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

ALBERGO GIARDINO

Vi er nu uden for de større byer og jeg er nu havnet på det man må kalde et provinshotel. Man har mange spøjse oplevelser og her var der en af dem.

Hotellet drives af en gammel vært og hans søn, som åbenbart er som hund og kat. De diskutteredemeget højlydt hvilket værelse jeg skulle indlogeres på og efter nogen tid fik jeg det anvist. Jeg blev anvist et stort værelse med en dobbelt seng.

Hotellet er beliggende på en stor bevokset grund over for byens kirke og tæt på "centrum". Værelet er pænt og rent.

Hotellets restaurant er som det nu byder sig i en lille provinsby og levere i øvrigt et udmærket aftensmåltid og en pænt, men ikke overdådigt morgenbord.

Pris inkl. morgenmad er beskedne 44 €

 

 

 

FØLG MIG ........

Du kan følge mig på mine vandringer under og efter vandringerne.

Send mig din mailadresse og du inviteres til min Facebook gruppe "Pilgrim 2015-2019", hvor der er daglige opdateringer med en lille fortælling om dagens vandring og billeder fra den.

... eller gå ind på www.erikthepilgrim.dk

SENESTE NYHEDER

 

Jeg har nu vandret på Via di Francesco fra den 24. maj til 19. juni 2017.

 

Næste pilgrimsvandring er fra 5. sept. til 26. sept. 2018, hvor jeg vil vandre fra Cahors til Obanos på Camino Frances. Vandringen er gennemført.

 

Overvejer i foråret 2019 at tage en pilgrimsfærd til Georgien

KONTAKT MIG

 

Erik Hjulmand

Tlf.: + 45 24 42 33 96

Email: admin@abea.dk

www.erikthepilgrim.dk

 

Copyright @ All Rights Reserved