DAG 22

DAG 22 - 14. juni 2017

Dagens vandring

Idag vandret: 34 km

 

Vandret i alt: 406 km

 

Højdemeter op: 869 m

Vandret fra: Monterodondo

 

Vandret til: Rom, Peterspladsen

Vejret: 35 C sol/skyfrit

 

Sværdhedsgrad: nem

 

Højdemeter ned: 590 m

ROM PETERSPLADSEN

For en pilgrim er afslutningen af pilgrimsvandringen noget rigtig stort og når målet er et af de 3 store pilgrimsmål bliver det jo sat i perspektiv, når afslutningen er på bl.a. Peterspladsen i Rom.

Peterpladsen er jo vedenskendt og er en smuk stor plads med Peterskirken i baggrunden.

Afslutningen på pilgrimsvandringen til Rom er at aflægget Skt. Peters grav et besøg i krypten under kirken.

 

DAGENS VANDRING

Jeg startede ud kl. 5.00 og på en åben tankstation, der er nabo til hotellet, fik jeg morgenmad og tanket op til dagens vandring.

Jeg besluttede at vandre direkte ind til Rom og jeg må indrømme, at vandre på et stærkt befærdet 4-sporet indfaldsvej. Selv fra kl. 5.00 er der utrolig meget trafik ind mod centrum.

Det er bestemt ingen fornøjelse, men med trafikvest på og et godt greb i vandrestaven, så kan det lade sig gøre og det skal så også siges, at selv om der er meget trafik så er bilisterne trods alt opmærksom på den vandrende.

Jo længere der vandres ind i byen, så kan der vandres på fortov. Og de sidste kilometer er langs med Tiberen og over nogle smukke broer og langs smukke bygninger og pladser frem til Peterspladsen.

DAGENS OPLEVELSER

Vandringen ind i Rom, når man ser bort fra vandring på indfaldsvejen, er en fornøjelse, fordi der faktisk er rigtig meget at se på på vandringen.

Rom er jo fuld af smukke og imposante bygninger. Og masser af kulturminder vandres der forbi. Flotte pladser, smukke broer, dejlige skulpturer og skønne fontainer og springvand.

Så tiden flyver forbi een og snart står man ved indgangen til Peterspladsen.

Mit må var faktisk at få udstedt endnu et Testimonium. Men da det var onsdag, så har Vatikankontoret lukket, sålænge der er paveligaudiens.

Så jeg undlod at finde det alternative kontor og tog derimod en taxa direkte i lufthavnen for at tage fly retur til CHP.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

Ingen

 

FØLG MIG ........

Du kan følge mig på mine vandringer under og efter vandringerne.

Send mig din mailadresse og du inviteres til min Facebook gruppe "Pilgrim 2015-2019", hvor der er daglige opdateringer med en lille fortælling om dagens vandring og billeder fra den.

... eller gå ind på www.erikthepilgrim.dk

SENESTE NYHEDER

 

Jeg har nu vandret på Via di Francesco fra den 24. maj til 19. juni 2017.

 

Næste pilgrimsvandring er fra 5. sept. til 26. sept. 2018, hvor jeg vil vandre fra Cahors til Obanos på Camino Frances. Vandringen er gennemført.

 

Overvejer i foråret 2019 at tage en pilgrimsfærd til Georgien

KONTAKT MIG

 

Erik Hjulmand

Tlf.: + 45 24 42 33 96

Email: admin@abea.dk

www.erikthepilgrim.dk

 

Copyright @ All Rights Reserved