DAG 2

DAG 2 - 25. maj 2017

Dagens vandring

Idag vandret: 21 km

 

Vandret i alt: 25 km

 

Højdemeter op: 600 m

Vandret fra: Firenze Centrum

 

Vandret til: Pontassieve

Vejret: 35 C sol/letskyet

 

Sværdhedsgrad: let

 

Højdemeter ned: 553 m

PONTASSIEVE

Byen er grundlagt i 1100 tallet og har op gennem historigen været næret ved sin beliggenhed ved Arbo floden. Byen har på det seneste ernæret sig ved produktion senest inden for elektronik.

Byen er på på ca. 22.000 indbyggere og er som det fleste byer, delt i den ældre bydel og uden for den den nye, som er oommet til i forbindels med at der i 1800 tallet kom jernbane til byen.

Infrastrukturen til byen er, at der er kommet en nyere bro over floden, så landtransport er blevet lettere til byen.

DAGENS VANDRING

Efter et virkelig godt morgenmåltid vandrede jeg ud i Firenze. Jeg skulle besøge både Basilica Santa Cruze og katedralen i Firenze - Cattedrale di Santa Maria del Fiore inden jeg vil vandre ud af byen.

Vandringen ud af Firenze er der ikke maget at fortælle om. Det er en vandring ud af byen på godt og ondt og igennem forstæderne med deraf vandring på fortove og små lokalveje og villavej igennem små bebyggelser.

Der er en stor variation i terænnet, så der er en del højdemeter.

Da det var relativt varmt, var det godt nok noget af en vandring og der måtte noget væske indenbords. På ruten var der mulighed for at lidt pauser i de mindre byer, hvor der var cafeer og conditorier.

Den sidste del af vandringen ind i overnatningsbyen - er langs Arno floden - og det giver en behagelig vandring sidst på dagen.

DAGENS OPLEVELSER

Basilica Santa Cruz er opført i 1300 tallet og er den største francicaner kirke i verden.

Jeg havde hjemmefra bestilet billet for at komme ind og bese denne meget specielle kirke, hvor nogle af renæssancens største kunstnere og vindeskabsmænd er begravet, herunder Micheangelo, Gallelio, Dante samt selvfølgelig byens doger og andre nobiliteter. Kirkens gulv er overstået med gravplader med spændende navne på renæssancens kendte personer.

I øvrigt har kirken meget smuk kirkekunst og nogle flotte glasmusaikvinduer. Hele komplekset er beliggende med en smuk anlagt klosterhave.

Tanken var ligeledes at besøge Doumo Firenze, men det måtte jeg opgive, da der var en kilometerlang kø af turister, som havde fået samme ide som mig, at besøge katedralen. Der skulle nok have købt billet til istedet for til bacilicaen.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

Hotel Moderno

Hotellet er beliggende i den moderne del af byen, lidt i yderkanten op til ret store boligblokke. Så hotellet ligger i et stille og roligt kvarter.

Det er et ret stort 80'er hotel med mange værelser og et internationalt præg.

Værelserne er store og rummelige og med en neutral indretning og neutralt udstyret. Pænt og ordentligt uden personligt præg.

Der er rent og pænt, men i den dyere ende af prisskalen set i forhold til kvaliteten.

Inkl. morgenmad 70 €.

 

 

FØLG MIG ........

Du kan følge mig på mine vandringer under og efter vandringerne.

Send mig din mailadresse og du inviteres til min Facebook gruppe "Pilgrim 2015-2019", hvor der er daglige opdateringer med en lille fortælling om dagens vandring og billeder fra den.

... eller gå ind på www.erikthepilgrim.dk

SENESTE NYHEDER

 

Jeg har nu vandret på Via di Francesco fra den 24. maj til 19. juni 2017.

 

Næste pilgrimsvandring er fra 5. sept. til 26. sept. 2018, hvor jeg vil vandre fra Cahors til Obanos på Camino Frances. Vandringen er gennemført.

 

Overvejer i foråret 2019 at tage en pilgrimsfærd til Georgien

KONTAKT MIG

 

Erik Hjulmand

Tlf.: + 45 24 42 33 96

Email: admin@abea.dk

www.erikthepilgrim.dk

 

Copyright @ All Rights Reserved