DAG 11

DAG 11 - 3. juni 2017

Dagens vandring

Idag vandret: 24 km

 

Vandret i alt: 208 km

 

Højdemeter op: 784 m

Vandret fra: Pietralunga

 

Vandret til: Gubbio

Vejret: 35 C let skyet

 

Sværdhedsgrad: medium

 

Højdemeter ned: 760 m

GUBBIO

Byen har en lang historie langt tidligere end til romertiden og det har været en magtfuld og velstående by, som til det første korstog mod Jerusalem stilllede med 1.000 korstogsriddere.

Den gamle del af byen - rænessance byen ligger, som på en afsats oppe på bjergsiden af en meget høj bakke, hvor de smukke rænessance bygninger, herunder råhuset, katedralen, paladser m.v. er liggende ud til et stort torv, hvor der er udsigt ud over hele dalen.

Den nye del af Gobbio ligger på dalbunden og er idag en by på omkring 35.000 indbyggere og som i stor udstrækning lever af turisme.

Mellem den gamle og nye by, ligger ruinerne af et romerks amfiteater og rundt i byen er flere kulturminder fra romertiden.

DAGENS VANDRING

Vandringen er nu i det centrale Umbrien og i De Centrale Appeninnier med et meget bakket landskab veksende mellem de mørke skov og i dalen agerland.

Værten kørte mig op til Pietralunga hvor jeg kunne spise morgenmad på en bar som værten ejer. Derfra startede jeg vandringen på asfaltvejen, som jeg valgte som vandrerute for dagen. Op og nedstigingerne er blødere, men der er ikke megen skygge at hente. Igen idag er det over +35 C, så det er en varm omgang at vandre.

Der vandres igennem nogle små byer, men stadig er det svært at finde cafeer eller bagere, supermarkeder, så der skal vand med i rygsækken til dagens vandring og lidt til at spise på vejen.

Det er et flot landskab at vandre iegnnem, men det er også udfordrende.

Idag har jeg mødt 2 store flokke medpilgrimme, åbenbart skole/gymnasieelever på vanding.

DAGENS OPLEVELSER

Der er ikke meget at beskrive om selve vandringen igennem et varmt og smukt landskab, men om Gubbio er der derimod meget at berette om. det er en af de meget vigtige rænessancebyer som Franz vandrede igennem mange gange på sin vej mellem La Verna og Assisi.

Gubbios gamle bydel ligger på bakken og er fyldt med renæssancebygninger, torvedannelser og små gyder, der lder til kirker og katedralen med katedralmuseet.

Byen er natuligvis en tirismagnet og der er mange små butikker med alt muligt skrammel til turister. Imidelrtid de ikke så fremtrædende, at den smukke arkitektur bliver ødelagt af reklameskilte o. lign.

Der er en meget stort plads med byens rådhus, hvorfra der er en meget flot udsigt ud over den nye bydel og hele dalen til bjergene i baggrunden.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

Sporting Hotel

Hotellet er beliggende i den nye bydel i Gubbio op til et meget stort sportsanlæg.

Hotellet er lidt nedslidt, men værelset er OK ligesom bad og toilet er rent og pænt.

Der er en stor restaurant til hotellet, der både servere frokost, middag og morgenmad.

Aftensmaden var fortræffelig, ligesom morgenbuffeten var overdådig.

Overnatning i dobbeltværelse og inkl. morgenmad € 72.

FØLG MIG ........

Du kan følge mig på mine vandringer under og efter vandringerne.

Send mig din mailadresse og du inviteres til min Facebook gruppe "Pilgrim 2015-2019", hvor der er daglige opdateringer med en lille fortælling om dagens vandring og billeder fra den.

... eller gå ind på www.erikthepilgrim.dk

SENESTE NYHEDER

 

Jeg har nu vandret på Via di Francesco fra den 24. maj til 19. juni 2017.

 

Næste pilgrimsvandring er fra 5. sept. til 26. sept. 2018, hvor jeg vil vandre fra Cahors til Obanos på Camino Frances. Vandringen er gennemført.

 

Overvejer i foråret 2019 at tage en pilgrimsfærd til Georgien

KONTAKT MIG

 

Erik Hjulmand

Tlf.: + 45 24 42 33 96

Email: admin@abea.dk

www.erikthepilgrim.dk

 

Copyright @ All Rights Reserved